Stress en PPD’s

Categories: Algemeen, ppd

Stress, de grote boosdoener!

 

 

     

U kent dat gevoel wel …. u maakt zich zorgen over de toekomst, de opvoeding, uw baan, uw gezondheid, uw gewicht of dat van uw naasten, uw relatie, etc.. Er is veel stress.

Het dagelijkse leven biedt ons meestal niet veel tijd en ruimte om te reflecteren. Iedereen in je omgeving heeft een druk programma. Veel mensen, jong en oud, zijn door deze jarenlange ‘agendadruk’ ongeduldig,rusteloos, geïrriteerd of zelfs boos geworden.

Hoe kan het, dat we ons zo laten leiden door de omstandigheden, vaak tegen beter weten in?

Het verleden bepaalt het heden

De waarheid is complexer dan we ons realiseren. Ons gedrag is een product van het verleden. Het recente persoonlijke en familie verleden. Maar er is meer, een deel van onze hersenen zijn veel ouder. Er is een deel dat een verleden heeft van ongeveer 500 miljoen jaar: het reptielen brein. In dit deel van de hersenen worden onze instinctieve reacties aangestuurd. De reacties zijn gericht op overleven en zijn 10 keer sterker en 3 keer sneller dan ons cognitieve brein (van waaruit we denken).

De nieuwe tijd

De laatste decennia hebben een sterke verandering laten zien, het leven is enorm versneld. Mensen staan onder veel hogere druk om hun ding te doen. Het lichaam krijgt meer stress door ongezonde fabrieksvoeding, te weinig bewegen en toxines in het leefmilieu. Ook het millennia oude familie leven staat op de helling (in Amsterdam woont 40% alleen!) en de gevolgen van 2 wereldoorlogen, genociden, tsunami’s en wereldcrises laten zich zien!

Het overlevingsinstinct, ons reptielenbrein, houdt niet van veranderingen en dreiging. Het reageert snel en heftig en is chronisch alert geworden, hyper alert! Het gevolg: overdreven emotionele reacties op normale dingen (korte lontjes, depressies),gedrag stoornissen (ADHD) en life style ziektes (diabetes II, overgewicht).

Wat kunnen we doen?

Ontspannen lijkt het eenvoudigste antwoord.

Yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen, bewegen, hartcoherentie, welness behandelingen, etc. Al al deze technieken bereiken echter onvoldoende het diepste deel van onze hersens waar nu juist die overdreven reacties vandaan komen.

We hebben iets nodig wat ons diepste brein kan bereiken, onze overlevingsinstincten. De activiteit moet terug van ‘hyper alert’ naar ‘waakstand’. En dat wat we nodig hebben bestaat nu: PPD resonantie.

De PPD technologie is ontstaan na 40 jaar van onderzoek en testen. Het staat op de schouders van de klassieke homeopathie en is ontworpen om rust te brengen op het diepste hersenniveau. Het zorgt via subtiele resonantie frequenties dat de natuurlijke balans in onze hersenen wordt hersteld. Weinig activiteit in het reptielen brein, veel activiteit in onze creatieve hersenen. Minder zorgen, angsten, rusteloosheid, meer spontaniteit, creativiteit, vrede en gewoon zijn met wat er is.

Minder stress laat zich zien via vele symptomen in geestelijk en fysiek opzicht. Een actueel en belangrijk voorbeeld is overgewicht.

Een integrale aanpak inclusief PPD resonantie zorgt binnen enkele maanden voor een veel betere gezondheid zonder overgewicht.

PPD technologie is overigens voor alle leeftijden en vraagt een paar maanden 4 minuten per dag luisteren naar een mp3.

Ook dat is de nieuwe tijd!

 

Print Friendly

This post is also available in: Engels

Tags:

© 2013 - NHNN.nl
Wordpress Themes
Scroll to Top