Seminar Michal Yakir, de inhoud in Michals eigen woorden

Categories: Algemeen

Seminar Michal Yakir Wondrous Plants

Vrijdag 8 en zaterdag 9 november 2013 Steenwijk Holland

Plantenmiddelen voorschrijven op een gemakkelijke en effectievere wijze

Michal Yakir heeft een unieke en ongecompliceerde methode ontwikkeld om plantensystematiek te begrijpen en te gebruiken in combinatie met plantenmiddelen. Als botanist en homeopaat combineert zij plantsystemen en homeopathische kennis in een ‘Wondrous Order’ (Wonderlijke Orde) – een concept dat zij over de hele wereld doceert. Voor de eerste keer zal ze in Nederland een lezing geven.

 

Michal heeft een logische en een gemakkelijk in de praktijk te brengen methode ontwikkeld om plantensystematiek toe te passen in de homeopathie. Ze heeft in haar Planten-tabel plantenmiddelen zodanig gerangschikt op grote botanische groepen (zoals ordes en families) volgens botanische opbouw – het Cronquist systeem – dat deze kwaliteiten en thema’s voor een dergelijke groep aan het licht brengt, volgens zijn positie in de tabel.

Vergelijkbaar met het periodiek systeem kan dit botanische systeem worden gebruikt als basis voor het voorschrijven van homeopathische middelen.

De tabel verschaft een schema dat plantontwikkelingsfasen verbindt met menselijke ontwikkelingsfasen – van geboorte tot ouderdom: van eenheid tot individualiteit.

 

Als de thema’s van de kolommen en rijen eenmaal duidelijk zijn, beschrijft de Planten-tabel de eigenschappen van groepen planten, kleine middelen en nieuwe provings. Zelfs ónze vraagstukken en homeopathische recepten kunnen beter begrepen en herzien worden.  

 

De kolommen (botanische subklassen) beschrijven een reis van differentiatie en onafhankelijkheid van de staat van eensgezindheid naar de totaliteit van het eigen, richting formatie van het individuele ego: van eenheid naar scheiding, eerst van het vrouwelijke element, daarna van het mannelijke element, om de leer en problematiek ervan te verkrijgen.

Verzadiging van deze elementen laat vertrek van het ego naar een band met het spirituele en interactie en contact met de buitenwereld toe.

De rijen (de ordes, de botanische groepen binnen elke kolom) beschrijven fasen van ontwikkeling en rijping binnen iedere kolom, beginnend met de fase voor de geboorte, volgend op kleuterjaren, jeugd en adolescentie, totdat de thema’s van de kolom volwassen worden en tot hun eind komen.  

 

Jeremy Sherr over Michal Yakir

 

“Gedurende de laatste vijftien jaar heeft Michal Yakir een boeiend en compleet model van het plantenrijk ontworpen, gebaseerd op evolutionaire fasen in relatie tot homeopathie.

Als botanist en ervaren docent homeopathie zijnde, is haar systeem tot nog toe de meest doordachte en precies ontwikkelde methode. Dit seminar is een vereiste voor iedere homeopaat die geïnteresseerd is in de leer van plantenmiddelen. Ten zeerste aanbevolen!’’

 

Homeopaat Dr Mahesh Gandhi leerde van Michal Yakir om

Planten te begrijpen vanuit het ontwikkelingsperspectief.

“Het heeft veel betekenis voor mij en het heeft mijn kijk richting planten veranderd. Ik gebruik haar ideeën in mijn praktijk waar uitstekende resultaten uit voortkomen.

Ze heeft het plantenrijk zeer duidelijk gemaakt door haar simpele, maar diepe inzicht ervan gebaseerd op het concept van de plantenevolutie. Ik zou iedere serieuze homeopaat aan willen raden van haar te leren, omdat het aan zal tonen een zeer nuttig hulpmiddel te zijn ons te helpen bij de behandeling van onze patiënten.”  

Lokatie

Steenwijk Holland

 

Organisatie

NHNN seminars http://www.nhnn.nl

Email nhnnseminars@gmail.com

 

Info

www.nhnn.nl

 

Youtube films Michal Yakir Teaching

 

Youtube Michal Yakir Part 1

Youtube Michal Yakir Part 2

Youtube Michal Teaching in Belgium

 

Michal Yakirs website

http://www.homeopathy-plants.co.il

 

 

 

Print Friendly

Reageer op dit bericht

Loading Facebook Comments ...
© 2013 - NHNN.nl
Wordpress Themes
Scroll to Top