Overzicht seminar Homeopatische profylaxe Vanja Wierenga

  • vanjawieringaburol
  • Inhoud van het seminar
  • Op deze dag zal Vanja aandacht besteden aan de ontstaansgeschiedenis van HP (Homeopatische profylaxe). Bij het werken volgens deze methode van de Australische arts homeopaat Isaac Golden, geef je een kind vanaf de eerste maand, volgens een schema, homeopatische middelen die beschermend werken, in plaats van vaccinaties. Zo zul je leren hoe je de methode toe moet passen, hoe je het schema aanpast aan verschillende leeftijden van kinderen, hoe je de follow-up doet en hoe je handelt in het geval van een epidemie. Tevens wordt er aandacht besteed aan veiligheid van handelen en aansprakelijkheid. Zij zal haar kennis onderbouwen met casuïstiek uit eigen praktijk.
  • Vanja en Isaac Goldens methode
  • Tijdens haar opleiding in Australië ontmoette  Vanja Wierenga (1973) de Australische homeopaat dr. Isaac Golden, die in 1997 een seminar gaf over Homeoprophylaxe (HP). Al gauw bleek er ook in Nederland behoefte te zijn aan een keuzemogelijkheid op het reguliere vaccineren. Vanaf het begin van haar praktijkvoering heeft ze deze methode toegepast en er casuïstiek mee opgebouwd. De laatste jaren neemt de groep kritische ouders hand over hand toe, en heeft Vanja de methode steeds vaker gebruikt. In het seminar is de informatie uit het meest recente boek van Golden verwerkt. In dit boek heeft hij zijn laatste bevindingen geschetst hierop is hij gepromoveerd ¹.
  • Gelijk in de praktijk
  • Na dit seminar kun je direct de kennis toepassen in je eigen praktijk. Vragenlijsten voor ouders, brieven, schema’s en andere informatie krijg je via e-mail voor aanvang van het seminar toegestuurd.
  • Middelen aanbieding Tijdens het seminar heb je de mogelijkheid om bij Vanja een HP-kit te kopen voor een aantrekkelijke NHNN seminar-prijs (10 kinderziektes, 30 buisjes, voor € 75,- in plaats van € 129,95). Zo kun je direct aan de slag met de methode.

Neem deel

Kom naar deze dag en leer werken met Isaac Goldens methode.

Vanja Wierenga

Vanja Wierenga (1973) is sinds ‘2000 eigenaar van en werkzaam in het Centrum voor Klassieke Homeopathie in Groningen. Haar Hahnemaniaans georiënteerde homeopathie-opleiding heeft ze gevolgd in Australië, waar ze in 1999 een Bachelor of Health Sciences-Homeopathy haalde. Toen in ‘2000 bekend werd dat Corrie Hiwat wou stoppen met de praktijk, heeft ze deze overgenomen. Corrie heeft Vanja een jaar lang wekelijks supervisie gegeven bij de overname van de praktijk.

Ondertussen werkt Vanja al 13 jaar als klassiek homeopaat en heeft een grote groep kinderen in de praktijk. Naast de Homeoprophylaxemethode van Golden gebruikt Vanja verschillende stromingen binnen de homeopathie in haar praktijk. Ze gaat altijd uit van wat de patiënt nodig heeft; soms is dat Scholten, soms Sankaran, soms Vithoulkas, en heel vaak de oude klassiekers zoals Hahnemann, Hering, Allen, Clarke en Kent.

Tevens is Vanja bevoegd docent, heeft ze les gegeven op de School voor Homeopathie in Amersfoort, het Kentcollege in Meppel, en is ze secretaris van Stichting Homeopaten Zonder Grenzen. Hiervoor reist ze o.a. naar Afrika om les te geven in de homeopathie. Vanja is getrouwd en heeft 2 (jonge) kinderen.

Isaac Golden

De australische homeopaat Isaac Golden deed 20 jaar studie naar de werking van homeopatische profylaxe ter voorkoming van kinderziekten. Hij promoveerde er op. 

Meer over hem lees je op zijn website


Print Friendly

© 2013 - NHNN.nl
Wordpress Themes
Scroll to Top