Geschiedenis NHNN

NHNN is een nascholingsinstituut voor Klassiek Homeopaten. Het is de voortzetting van de Clemens von Boeninghausen-werkgroep.

Clemens Maria Franz, Baron Clemens von Boeninghausen(1785-1864)

Clemens Maria Franz, Baron Clemens von Boeninghausen<br />(1785-1864)

Clemens von Boeninghausen was een in Overijssel geboren Baron. Een jurist die later, toen hij in Duitsland woonde een beroemd homeopaat werd.

De werkgroep bestond uit homeopaten in Noord Nederland: Harry v/d Zee, Jean Pierre Jansen, Rob Peters, Corrie Hiwat en Deborah Collins.
Een van de doelstellingen van deze groep was om door samen te werken als arts-homeopaten en niet-arts-homeopaten vertrouwen te ontwikkelen in elkaar en om later goed te kunnen samenwerken. Von Boeninghausen zelf was een voorbeeld, als jurist en niet-arts homeopaat, werkte hij samen met vele arts-homeopaten.

De werkgroep begon in 1991 nascholingen te geven in het Postiljon Hotel in Haren. Marina van Haalen nam de organisatie en het secretariaat op zich. Er ontstond een groep van studenten die blij waren met goede nascholingen in de regio. In 1998 droegen de oprichters van de nascholing deze over aan Manou Romeijn, die tot oktober 2012 de nascholingen, inmiddels onder de naam NHNN, organiseerde.
Daarna vroeg zij Frans van Rooijen om de NHNN voort te zetten. Om de seminars voor meer homeopaten gemakkelijk bereikbaar te maken koos hij voor nascholingen in Steenwijk.

In de loop der jaren gaf een keur aan docenten nascholingen voor NHNN onder andere: Harry v/d Zee, Jean Pierre Jansen, Rob Peters, Corrie Hiwat, Enna Stallinga, Yvonne Pernet, Fons van den Berghe, Arjen Pasma, Egbert van Wijk, Resie Moonen, Annet Sneevliet, Pieter Kuiper, Janita Venema, Wim Roukema, Alphons Geukens, Jos van Kooten, Jan Roxs, Liesbeth Ellinger, Rienk Stuut, Alize Timmerman, Roger van Zandvoort, Kees Dam en Yvonne Lassauw.

Print Friendly

This post is also available in: Engels

© 2013 - NHNN.nl
Wordpress Themes
Scroll to Top